11-09-06

 Het verhaal van onze bevalling...

In de nacht van 7 op 8 september brak mama's water om 2u15. Dankjewel volle maan! Mama waste zich nog een beetje, papa maakte het bed opnieuw op en we reden naar het ziekenhuis. Daar begonnen al snel de weeën, maar ze kwamen niet regelmatig en niet frequent genoeg. Na 7 uur hevige weeën, had mama nog maar 3cm opening, dus maar 2cm gewonnen! Toen besloot ze toch een epidurale verdoving te nemen, want ze moest vaak overgeven tijdens de weeën, en teveel is teveel...

Na 8 uur kreeg mama serum om de weeën vaker te laten komen. En de uurtjes verstreken langzaam verder. Dankzij de epidurale kon mama gelukkig rustig de weeën wegblazen en wachten tot jij je aankondigde. Rond 15u mocht mama beginnen persen. Mama gaf zich helemaal en een kwartiertje later lag jij gezond en wel op mijn buik! Wat een héérlijk moment!

Papa heeft mama heel goed aangemoedigd en dankzij zijn steun is mama erin geslaagd zo goed door te persen dat ze niet geknipt is moeten worden! Papa is een schat, en hij was heel fier toen hij de navelstreng mocht doorknippen!

Ondertussen ben je hier thuis al goed ingeburgerd en we kunnen je niet meer missen! Je drinkt goed, slaapt goed en huilt maar heel af en toe. Je kan je wel boos maken als mama's borst niet rap genoeg bij je mondje is, maar dat trekje zal je wel van mij hebben... ongeduldig zijn

10:12 Gepost door Mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Wat hoor ik hier... .... Zijn dat een heel gelukkige mama en papa???

Ik denk het wel hoor!! En ik vind jullie kindje een echt schatje, zo mooi!! Jullie hebben dat echt goed gedaan hoor, je hebt er lang voor moeten afzien, maar geniet nu maar van jullie drietjes...

Dikke zoen aan de mama, papa en Maren

Gepost door: Caroline | 11-09-06

Heel goed gedaan!!! Al je wensen in vervuling: een voor mij, als beroeps bekeken, voor een eerste kindje vrij vlotte arbeid en bevalling, polyklinisch neem ik aan, braaf kindje en goede borstvoeding!

Doe zo verder en vooral geniet, geniet, geniet met volle teugen...

Gepost door: maria-helena | 11-09-06

Ja, overgeven tijdens de weeën, dat had ik ook... niet echt aangenaam... Maar je hebt dat toch schitterend gedaan!! Nog eens een dikke proficiat en geniet nog maar verder van je dochtertje en van je prachtprestatie ;-)

Gepost door: Mama van Yasmina | 11-09-06

Van harte gefeleciteerd... ... met de geboorte van jullie dochtertje... Het is een echt schatje... Geniet er maar ten volle van ... Nog even en wij kunnen ook van onze kroost genieten...
Vele groetjes en tot binnenkort...

Gepost door: Sven en Tine | 11-09-06

zalig he mama die borstvoeding. Een beetje blozend vertel ik je dat men dochtertje bijna twee is en nog steeds s'mogens aan de borst hangt en af en toe als ze het vraagt s'avonds ook.
In de dierenwereld is de zoogtijd trouwens (in mensenjaren vergeleken) tot 2.5 jaar dus ik geef het nog niet op zolang ze het wil.
Geniet beiden van jullie prachtige dochter en nog maals een dikke proficiat, knuf

Gepost door: nana & Abygail | 11-09-06

heyz amai wat een flinke dochter en wat een mooie naam!!!
xx sil
groetjes

Gepost door: sil | 11-09-06

*** Amai, dat heb je echt goed gedaan! En Maren is echt een supermooie naam!! Geniet nog van elkaar, dikke knuffel

Gepost door: Sarah | 12-09-06

Proficiat!! Hoi, ik volg je blog nu al een tijdje, maar heb nog nooit iets "achtergelaten". Ben bijgelezen nu en ik wou jullie nog dikke proficiat wensen met de geboorte van jullie dochter!! Geniet er van!

Gepost door: Elsie | 12-09-06

Ik kom je nog even alle geluk toewensen en complimenteren met de prachtige naam die jullie gekozen hebben voor jullie dochtertje!!

Gepost door: An | 12-09-06

De commentaren zijn gesloten.